Kosár

Nincs termék a kosárban.

Mini fűszerkert a balkonon

Sokszor nyelvbotlás miatt "kert"-nek hívom az erkélyünket, pedig csak 6 nm, és az első emeleten van. Szóval kell némi jóindulat ahhoz, hogy kertnek nevezzük. DE: rájöttem, miért fordul ez gyakran elő: mert van itt minden, ami egy kis kertben lenne:

kerti asztal székekkel, BBQ sütögető, szamócabokrok hatalmas dézsákban, ami egész nyáron terem, és egy polc fűszernövényekkel: friss menta, citromfű, bazsalikom, kakukkfű. Egyszóval igazán megérdemli a kert tiszteletbeli elnevezést, nemigaz?

Kedvenc nyári hűsítőm a jeges tea, amihez gyakran teszek a polcon termő friss menta vagy citromfű levelekből is.

Kánikulában mindig készítek mentateát, ami melegen és jegesen is fantasztikus, próbáld ki te is.

Így készítem én el:

Hozzávalók:

•1 púpozott evőkanál szárított mentalevél (vagy egy csokor friss menta, ha terem a kertedben vagy a balkonon)
•2 csapott evőkanál szálas zöld tea
•2 evőkanál méz (legjobb ha van borsmentás méz hozzá)
•6dl forró víz
•néhány bóbita citromfű vagy mentaág a kertből.

Elkészítés:
Forrázd le a zöld teát, a mentát és a citromfüvet a 6 dl felforralt, ám picit visszahűtött vízzel. Áztast 5 percig, majd szűrd le. Még melegen add hozzá a mézet – opcionális – ám ha van hozzá borsmenta mézed, azzal még finomabb. Tedd hűtőszekrénybe 2 órára. Tálald jéggel teli üvegpoharakban, néhány levél citromfűvel vagy mentaággal díszítve.

4 pohár lesz belőle.

Tipp 18 éven felülieknek: ha estére vendégeket vársz, keverj a behűtött teához 4-5 cl fehér rumot. Jobb lesz, mint a mojito!